Home List

Het simpele idee achter Picnic

Categories Featured, Inspiration, Meer featuresPosted on

Boodschappen doen hoort erbij, maar soms voelt het als een noodzakelijk kwaad. Daarom dachten de oprichters* van Picnic dat het sneller, makkelijker en goedkoper moet kunnen. Dus begonnen zij in september 2015 in Amersfoort met vier bezorgautootjes een supermarkt zonder winkels.

Je bestelt je boodschappen via een app en de rest doet Picnic. En dat dit idee een rake was bevestigen de inmiddels meer dan 1000 autootjes die vandaag rondrijden in zo’n 120 Nederlandse plaatsen. Met honderdduizenden klanten en een in rap tempo uitbreiding naar nieuwe steden en landen werd Picnic in 2019 bekroond met de award voor het snelst groeiende bedrijf van Nederland.
Naast Nederland is Picnic inmiddels te vinden in Duitsland (sinds 2015) en Frankrijk (2021).
*Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Bas Verheijen. Later kwam ook Gerard Scheij

“Veel dank voor weer een inspirerende sessie over de wondere wereld van Bitsing! Ook van mijn collega’s heb ik alleen maar enthousiaste reacties gekregen: ‘wat een interessante sessie gister’, ‘heel inspirerend’, ‘echt goed verhaal’, vond het echt een interessante presentatie!’

Marly van Walsem, Trading Operator bij Picnic

Wat maakt Picnic niet kopieerbaar?

Picnic bezorgt de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs thuis. Vaker gehoord? Zeker! Maar de eenvoud die achter het idee van Picnic schuilt zit ‘m in de noodzaak dat je als merk niet te kopiëren bent.
Picnic is de supermarkt zonder dure winkels op dure locaties. En kan daarmee de goedkoopste zijn zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de producten.

Niet kopieerbare slogan van Picnic

Picnic lanceert eerste campagne ‘SUPERMARKT OP WIELEN’
Versproducten liggen niet eerst een paar dagen in de fysieke supermarkt. Alles gaat direct van de boer of bakker naar de keuken. Als om 22.00 uur de online Picnic-kassa sluit weet de bakker precies hoeveel broden hij voor de volgende dag moet bakken. Op die manier hoeft Picnic nooit iets weg te gooien.
En door elke dag niet kriskras door de stad te bezorgen, maar volgens een slimme route door de straten te rijden (als een stadsbus) neemt Picnic de boodschappen voor de hele buurt in één keer mee. Dat bespaart talrijke ritjes naar de supermarkt. De 100% elektrische autootjes zijn milieuvriendelijk en maken geen herrie en zijn niet voor niets zo grappig smal. Ze staan daardoor gewoon nooit in de weg.

Van de Nederlanders die online boodschappen doen, doet 50% dat bij AH, 25% bij Picnic die daarmee Jumbo (23%), Plus (9%) en Coop (3%) achter zich laat.

Vind je weg naar Picnic

Achtergronden
Om snel uit te breiden is in 2017 honderd miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd door vermogende families, zoals Fentener van Vlissingen (SVH Holdings), Hoyer (rijk geworden met een belang in Heineken, Van der Wal (Boni) en De Rijcke (Kruidvat). Voor de financiering van een nieuw distributiecentrum in Utrecht deden in 2020 dezelfde familiefondsen mee aan een financiering van 250 miljoen euro en in 2021 werd er €600 miljoen opgehaald om de groei extra te versnellen. Naast de bestaande investeerders participeert de Bill & Melinda Gates Foundation Trust.


De korte geschiedenis van het thuisbezorgen

Boodschappen thuisbezorgen gebeurt in Nederland al sinds mensenheugenis. Veel kruideniers deden dat al of verzamelden op afspraak boodschappen. Herinner je je de SRV? Bestellen gebeurde per telefoon, via formulieren en later de fax.

Het ‘online’ boodschappen doen begon in de jaren tachtig met James Telesuper van Unigro, die zowel digitaal als analoog klanten de mogelijkheid bood om boodschappen op afstand te bestellen. Maar verder dan 300 klanten kwam het niet.

Unigro verkocht James Telesuper aan Albert Heijn, dat daarmee de rol van voorloper op het gebied van online supermarkt over nam. Eind jaren negentig werd de naam veranderd in AH Thuisservice en daarna Albert.nl. Als de voorloper van de online supermarkt is AH nog met voorsprong marktleider in het online bestellen van boodschappen in Nederland.

Tijdens de coronacrisis kreeg de markt een enorme impuls. Onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International liet zien dat 260.000 Nederlandse huishoudens tijdens de coronacrisis voor het eerst online boodschappen hebben gedaan.

Colliers na de eerste dag Bitsing:

“Er is zoveel positieve feedback op de sessie dat we extra mensen in een soort bezemklas willen zetten om deze eerste ronde in te halen.”

Bas Ambachtsheer, chief technology officer at Colliers.

Uit cijfers van Nielsen wordt duidelijk dat de komst van Picnic een fikse aderlating is voor traditionele supermarkten. Supermarkten die concurreren met Picnic hebben de omzet gemiddeld met €40.000 zien dalen in de eerste 40 weken na de introductie van Picnic. De omzetdaling is twee keer zo groot voor winkels van retailers, die ook online boodschappen verkopen. Picnic is na AH de grootste in food e-commerce.

Masterclass: Recessie & Inflatie-proof 2023 door!

Categories Economie, Featured, Geen categoriePosted on

Slechts twee keer per jaar organiseert de Bitsing Academy een van de hoogst gewaardeerde masterclasses met de grondlegger van de Bitsing-methode in Nederland.

De Bitsing-methode, ‘s-werelds meest succesvolle methode voor het borgen van de continuïteit en groei van bedrijven, instellingen en organisaties.

“Turnover grew by 168% after I implemented Bitsing.”

Martijn Boermans, Global Sales Program Manager & Competitive attack at Hewlett Packard Enterprise Worldwide


Op VRIJDAG 24 FEBRUARI 2023 laat grondlegger Frans de Groot zien waarom de Bitsing methode door de groten der aarde wordt omarmd (denk aan Nike Worldwide) en neemt hij de deelnemers een volle dag mee langs de indrukwekkende facetten van de methode. Hij deelt al zijn kennis en ervaring en onder zijn begeleiding ga je aan de slag met de zeven allesbeslissende factoren, die de methode zo populair en succesvol maken.

“It’s such an interesting, simple and powerful way of prioritizing where and whom to focus on. Besides, I love the fact how relevant it is for our business.”

Nike Growth team, Portland

VOOR WIE?

De Masterclass is er voor iedereen, die betrokken is bij het behalen van de doelstellingen van zijn en haar organisatie.

Na deze bijzondere dag zal je kijk op succesvol doelen bereiken compleet zijn getransformeerd en weet je exact wat je te doen staat om in het leven te bereiken wat je wilt bereiken.

NA AFLOOP

Heb je de antwoorden op de zeven cruciale vragen:
• Welk doel waarborgt continuïteit, groei en succes?
• Hoe stel je zeker dat je altijd je doelen zult behalen?
• Hoe maak je jezelf onverslaanbaar en geef je alles en iedereen het nakijken?
• Hoe bereik je resultaten die je voorheen voor onmogelijk haalbaar hield?
• Hoe maak je alles wat je doet kinderlijk eenvoudig effectief?
• Hoe voorspel je resultaten?
• En hoe waarborg je persoonlijk én financieel rendement?

KOSTEN EN WAAR?

Deelname aan de Masterclass is € 495. Dit is exclusief btw en inclusief persoonlijk gesigneerd Bitsing boek, lunch, versnaperingen en spectaculair uitzicht.
Want, de Masterclass vindt plaats op de 10e verdieping van het eerste zero-energy hotel in de wereld. In de Sky lounge van het Four Elements Hotel Amsterdam, Bert Haanstrakade 1074.

We hopen dat je niet teveel wordt afgeleid door het spetterend gave uitzicht over Amsterdam Bay Area, met het indrukwekkende zicht op de nieuw opgespoten eilanden van IJburg Amsterdam.
Het is tevens een cocktaillounge, dus als je na afloop met een luxe drankje en lounge muziek op de achtergrond van het uitzicht wilt genieten, dan doen we dat gewoon.

Je bereikt de locatie zonder enige hinder van de drukte van de stad.

Openbaar vervoer
Simpel bereikbaar vanaf het CS in een keer met tram 26 naar het eindpunt Amsterdam IJburg (20 minuten). Vanwaaruit het 6 minuten lopen is naar het Four Elements Hotel.

Met de auto
Ga je met de auto, dan is het heel gemakkelijk bereikbaar (je hoeft helemaal niet door de drukke stad heen). Vanaf de A1 en de A10 (ringweg Amsterdam) ben je er met vijf minuten. Parkeren kan gratis in de parkeergarage van het hotel. We gaan niet met die belachelijke parkeertarieven de kas van Gemeente Amsterdam spekken.

Zien we je op 24 februari? Reserveer je plek vandaag nog via het onderstaande inschrijfformulier:

Deelnemen aan de Bitsing Masterclass

Vrijdag 24 februari 2023: Masterclass ‘de Wereld van Bitsing’

Categories InspirationPosted on

Je kent het wel. Je hebt een doel. Met je bedrijf, je instelling of organisatie. Met je afdeling, je collega’s, of je eigen persoonlijke doel. Welk doel het ook is, je gaat er lekker voor aan de slag, en dan…dan slaat het besef toe dat je eigenlijk helemaal niet weet wat je moet doen om het te laten lukken.

Wist je dat het gros van de doelen niet wordt gehaald? Dat de meeste dingen die gedaan worden eindigen in teleurstelling? En dat is helemaal niet zo gek. Want, wie weet er nou exact wat ervoor nodig is om met 100% zekerheid altijd weer succesvol te zijn?

Niemand!

Nou, niemand?
Behalve degenen dan, die de 1-daagse masterclass* over de Bitsing methode hebben gevolgd. Lees maar eens even mee hoe dat kan.

*Twee keer per jaar wordt de met een 9,2 gewaardeerde Masterclass georganiseerd. Je kunt je nu inschrijven voor de Masterclass van 24 februari 2023.Ook jij hebt vast al wel meegemaakt dat je ontiegelijk hard je best hebt gedaan om iets fraais te bereiken en dat het niet is gelukt. En je weet helemaal niet hoe dat komt. Je kunt wel gissen, maar echt zeker weet je het niet. Lastig. Want, hoe ga je in het vervolg te werk?
We kunnen je hier al vertellen, en dat is een fijne troost dat als je een doel niet hebt gehaald, je het niet fout hebt gedaan, maar simpelweg dat je slechts een deel hebt gedaan van wat er echt voor nodig was!
Daar zit de oorzaak.

“Ik meen het echt dat ik denk dat jij marketing hebt gehackt, mijn handen jeuken om dit tot leven te brengen.”

Hugo van den Biggelaar, Member Growth Team at Nike Portland USA

Succes is de optelsom van alles tezamen.

Onthoud deze wijsheid! Want, er komt namelijk meer bij kijken om de eindstreep te bereiken, dan die ene allerbeste coureur, dat geweldig presterende team dat daar achter hem staat én die perfect presterende auto. Door een simpele lekke band kom je er niet.

We hebben wel eens horen zeggen dat ‘alle afdelingen hun doelen hebben bereikt, behalve één…conclusie: uiteindelijke doel van de organisatie niet bereikt’. Succes is de optelsom van alles tezamen.

“De methode en praktische uitgangspunten zijn beslist inspirerend voor het bereiken van diverse doelstellingen die een bedrijf zich stelt.”

Pieter Elbers, former CEO KLM Royal Dutch Airlines / Air France

Bitsing: ‘s-werelds enige allesomvattende methode…

…waarin feitelijk alle succes-bepalende factoren zijn gebundeld. Daar ga je tijdens de Masterclass mee aan de slag.
Bijna dertig jaar geleden werden de fundamenten van de Bitsing methode ontdekt. Daarna volgenden de wetenschappelijke onderzoeken in het ‘European Master Programma in System Dynamics’, die de werking van de methode beproefden.
En de talrijke bedrijven, instellingen, organisaties en individuele personen, die er in alle uithoeken van de wereld probleemloos de meest ambitieuze doelen mee halen, hebben ertoe geleid dat Bitsing de meest toegepaste methode in de wereld is, die het bereiken van allerhande doelen kan garanderen:

 • Continuïteits- en groeidoelen van organisaties.
 • Het probleemloos werven van personeel.
 • Het maximaliseren van de motivatie en prestaties van medewerkers.
 • Het krijgen en behouden van een relatie voor het leven (ja, zelfs in de dating-wereld is de Bitsing methode wijd en breid toegepast).
 • Een levensdoel, zoals bijvoorbeeld gelukkig zijn, of vitaliteit…zeg het maar.

Stel je eigen doel, en ga gedurende de Masterclass zien en ervaren hoe en waarmee je dat doel kinderlijk eenvoudig behaalt.

Wat anderen over Bitsing te zeggen hebben

“Geregeld was er sprake van een resultaat dat significant hoger dan de doelstelling lag.”

Prof. Dr. J.A.M Vennix, Professor Emeritus of Research Methodology and System Dynamics at Radboud University and former executive director of the Erasmus Mundus European Master’s Program in System Dynamics (EMSD)

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens de masterclass van vrijdag 24 februari word je een volle dag gefêteerd op de aspecten en praktische modellen voor gegarandeerd succes: de zeven factoren voor het onmiskenbaar behalen van doelen.

 1. Startpunt: na een korte kennismaking en introductie start de Masterclass met hoe je juiste doelen stelt. Wat is dat en hoe doe je dat? Welk doel brengt echt succes?
 2. Richting bepalen: Vervolgens ga je ontdekken met welke focus en waarop je het behalen van je doel zeker stelt. En let op: dat is een heel andere focus dan je nu denkt.
 3. Onverslaanbaar zijn: als je een doel wilt bereiken, dan heb je daar vaak mensen voor nodig. Hoe zorg je ervoor dat jij als mens, als bedrijf, instelling of organisatie zo onverslaanbaar aantrekkelijk bent dat je alles en iedereen, die het behalen van jouw doel in weg staan het nakijken geeft. De zoektocht naar jouw niet-kopieerbare identiteit (zoals we dat noemen) is een van de vele eyeopeners tijdens de Masterclass.
 4. Actieplan: een doel bereiken vraagt om actie. Je gaat er immers iets voor doen. Maar welke actie is nodig? In dit deel van de Masterclass ontdek je, met welke mix van actieprioriteiten je met zekerheid het doel bereikt.
 5. Uitvoering: met het actieplan (de sessie hiervoor) weet je wat je moet doen. Maar hoe doe je dat dan? Of te wel, hoe zorg je er ervoor dat alles wat je doet ook effectief is? Doet wat het moet doen! En liever nog meer dan dat je ervan verwacht? Dat ga je hier ontdekken en toepassen. Je leert hier op welke psychologische fundamenten het sturen van gedrag is gestoeld.
 6. Voorspellen. Dit is een leuke. Je gaat leren resultaten te voorspellen. Het vooraf voorspellen van de uitkomsten van al je acties en desgewenst die van je collega’s, zodat je bij voorbaat al weet wat je kunt verwachten? Ja, dat kan dus echt. Je gaat in dit deel van de Masterclass zien wat de formule is om resultaten te kunnen voorspellen. De Bitsing methode is ‘s-werelds enige wetenschappelijk beproefde en in de praktijk bewezen methode, waarmee je vooraf resultaten kunt voorspellen van de acties die gepland staan. Hoe gaaf is dat?
 7. Positief rendement. En tenslotte: doe je de dingen niet voor niks. Natuurlijk om je doel te bereiken, maar dan ook graag met een positief (financieel) rendement. Als je iets doet kost dat geld, en/of tijd en inspanning, dan wil je daar toch wel een positief gevoel aan overhouden. Voor een bedrijf, instelling of organisatie kan dat financieel rendement zijn, zodat je meer geld overhoudt dan dat het heeft gekost en de continuïteit is gewaarborgd.
  Voor jou als privé persoon wil je een goed gevoel overhouden. Dat het resultaat positiever is dan de inspanningen die ervoor zijn geleverd: een persoonlijk rendement is dat. Het komt allemaal aan de orde in dit laatste deel van de Masterclass. Nooit meer budgetproblemen, en nooit meer een teleurgesteld gevoel.

“Turnover grew by 168% after I implemented the Bitsing programma”

Martijn Boermans, Global Sales Program Manager & Competitive attack at Hewlett Packard Enterprise Worldwide

Voor wie is de Masterclass?

De masterclass is er speciaal voor jou. Bijvoorbeeld als je ondernemer bent, zzp-er, manager, afdelingshoofd, werknemer. Eigenlijk is de Masterclass voor iedereen, die heel graag zijn eigen doelen wil behalen en nu wel eens een keertje echt wil weten wat er nu ten grondslag ligt aan het succesvol behalen ervan en daar de rest van het leven op kan sturen.

Je gaat het allemaal leren, zien en ervaren.

Niet onbelangrijk om te weten dat je niets te zien en te horen krijgt van wat je al weet, maar alles wat je nog niet weet. Als het kwartje valt en je gaat het doorgronden ervaar je een waanzinnige transformatie. En wil je niet meer zonder.

“Het is begin juli 2022 en we hebben 78% van het jaardoel te pakken.”

Hans van den Beukel, Business consultant bij Geldersche Woning en Houtbouw

495 euro (excl. btw)

Dat kost het. Per deelnemer. Daar zitten een lunch in en alle versnaperingen en niet te vergeten een door de grondlegger gesigneerd exemplaar van de #1 bestseller over Bitsing.
Voor 495 euro ga je met een volle koffer inspiratie, kennis en tools naar huis.
Er zal geen dag meer voorbijgaan dat je niet succesvol bent.

Inschrijven

“I was really impressed by how simple and applicable this method is! Every company that is looking for continuity and growth should be aware of this model.”

Christiaan Koene – Sales Director Customer Experience at Oracle

Locatie

Bij het eerste ‘zero-energy’ hotel ter wereld. In de Sky lounge op de 10e verdieping.
Het Four Elements Hotel in Amsterdam. Bert Haanstrakade 1074.

Op de 10e verdieping is de board room van de Masterclass, waarvan we hopen dat je niet teveel wordt afgeleid door het spetterend gave uitzicht over Amsterdam Bay Area, met indrukwekkend zicht op de nieuw opgespoten eilanden van IJburg Amsterdam.
Het is tevens een cocktaillounge, dus als je na afloop met een luxe drankje en lounge muziek op de achtergrond van het uitzicht wilt genieten, dan doen we dat gewoon.

Openbaar vervoer
Simpel bereikbaar vanaf het CS in een keer met tram 26 naar het eindpunt Amsterdam IJburg (20 minuten). Vanwaaruit het 6 minuten lopen is naar het Four Elements Hotel.

Met de auto
Ga je met de auto, dan is het heel gemakkelijk bereikbaar (je hoeft helemaal niet door de drukke stad heen). Vanaf de A1 en de A10 (ringweg Amsterdam) ben je er met vijf minuten. Parkeren kan gratis in de parkeergarage van het hotel. We gaan niet met die belachelijke parkeertarieven de kas van Gemeente Amsterdam spekken.

De route

“Well done! I’m a strong believer in this approach!! I’m spreading the news about it all over the Globe.”

Frank van Bokhorst, Chief Commercial Officer at Emmi Gruppe
De Sky lounche

Alles op een rij

 • Masterclass: de Wereld van Bitsing
 • Wanneer: vrijdag 24 februari 2023
 • Duur: 1 dag (start 9.30 tot 16.30)
 • Waar: Four Elements Hotel, Bert Haanstrakade 1074, Amsterdam, Sky lounge
 • Bereikbaarheid: met ov (20 minuten vanaf CS met tram 26 naar eindpunt IJburg), met auto zonder omwegen (gratis parkeren in parkeergarage hotel)
 • Deelname: 495 euro (excl. btw) per deelnemer, inclusief Bitsing boek, lunch, versnaperingen
 • Door: Frans de Groot (de grondlegger van Bitsing) en Mike Visser (docent srm, inholland, ncoi)

Succes is de optelsom van alles tezamen. Het is maar dat je het weet!
Het wordt een hele gave dag. Het zou mooi zijn als je er de 24e bij bent!

“We hebben drie successen gerealiseerd: een trendbreuk in groei, het verbeteren van de klanttevredenheid en meer blije medewerkers.”

Kristien Jansen, Chief Commercial Officer at Selecta en Winner Award Netherlands Commercial Director of the Year

En nog veel meer inspirerende uitspraken van Bitsing gebruikers: het Spreukjesboek

Inschrijven

Na inschrijving (hieronder) ontvang je direct een email met de bevestiging.
Geen email ontvangen? Check je spambox.

Deelnemen aan de Bitsing Masterclass

Zo weinig water is er op de aardbol

Categories Featured, Meer features, StoriesPosted on

Hoeveel van planeet Aarde bestaat uit water? Heel weinig eigenlijk. Slechts honderdsten van een procent. Hoewel de oceanen ongeveer 70 procent van het aardoppervlak bedekken, zijn ze ondiep in vergelijking met de straal van de aarde. De grote blauwe bol op de weergegeven afbeelding laat zien wat er zou gebeuren als al het water op het aardoppervlak zou worden samengebundeld tot een bol. De straal van deze bol zou slechts ongeveer 700 kilometer zijn. Een afstand van Amsterdam naar Geneve. De op één na kleinste bol toont al het zoete water van de aarde, terwijl de kleinste bol het volume van alle zoetwatermeren en rivieren van de aarde toont.

Hoe dit water op aarde terechtkwam en of er water ver onder het aardoppervlak vastzit, dat weet nog niemand. We moeten het nog even doen met die kleine hoeveelheid die we kennen.

Water voor nu en later!

Als je deze illustratie bekijkt hebben we niet zoveel water op de aarde. Niets nieuws? Dan toch zeker de laatste tijd steeds meer in het nieuws. Want, hoe zorgen we ervoor dat we voor nu en voor later over voldoende schoon (!) (drink)water blijven beschikken?

Daar zijn onze waterleidingbedrijven voor. Met als oudste (sinds 1853) en toonaangevende: Waternet.
Er hangen veel vragen rondom ons waterbezit. Hoe produceer je toekomstgericht? Waar ga je je op focussen, wat moet je doen in waterland? Zijn enkele vragen van de vele. Om antwoorden te vinden zijn we laatst even goed met de Bitsing methode aan de slag gegaan. Want, voor de kenners geeft Bitsing de antwoorden. Vooral op vragen, waar velen het antwoord schuldig moeten blijven.

Waternet over Bitsing:

“Heel erg bedankt. Ik heb er alles geprobeerd uit te halen. Jullie hebben mij heel waardevol geholpen met de methode. Daarom meteen in actie (executie) gekomen. Duurzame waterproductie mogelijk maken, mensen opleiden tot toekomstgerichte professionals, mijn visionaire expertise inzetten voor de creatieve antwoorden en innovatieve oplossingen die je zoekt.”

Onno Kramer, Sr. advisor at Waternet, visiting sr. lecture/prof. at QMUL, tutor at HU-ILC

Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. Waternet zorgt voor veilig, schoon en voldoende water. In de natuur en om te drinken. Met het zuiveren van afvalwater, drinkwater en het oppervlaktewater op peil en schoonhouden. Daarnaast werken aan sterke dijken.
Zaken die voor iedereen belangrijk zijn. Maar een rol, waar we nooit bij stilstaan. Het is allemaal zo vanzelfsprekend wat er bijvoorbeeld uit de kraan komt.


Hoeveel soorten water zijn er eigenlijk? Nou…wat denk je?

Hoofdkantoor van Waternet

Drinkwater, zwemwater, oppervlaktewater, grondwater, regenwater, rioolwater. En er moet allemaal wat mee gedaan worden. Voor het behoud van die schamele 700 km brede blauwe bol met water op onze aardbol.

Leren over Water…het kan!

Er is zelfs een heus Drinkwatermuseum. Interessant voor kinderen én volwassenen. Leren over water is leuk en belangrijk. Voor scholen heeft Waternet lespakketten en geeft het gastlessen.

Zonder water is er geen leven

Schoon water is belangrijk voor onze gezondheid en onze toekomst. Daarom maakt Waternet het beste drinkwater. Waternet zorgt dat het afvalwater en hemelwater via riolering wordt afgevoerd. Zuiveren het afvalwater en halen daar weer bruikbare stoffen uit. Wist je dat Waternet het water op de juiste hoogte houdt? En dat de dijken om het water te keren stevig zijn. Waternet houdt de grachten van Amsterdam schoon. Waternet zorgt voor de complete waterkringloop.

Wereld Waternet

Waternet werkt wereldwijd aan water en riolering. Door zelf uitzonderlijk veel kennis te verzamelen over onder meer veilig drinkwater, het afvoeren, zuiveren en vervoeren van afvalwater, schoonhouden van oppervlaktewater, land beschermen tegen overstroming, en kennis te delen met buitenlandse overheden en waterorganisaties.
World Waternet ondersteunt publieke waterorganisaties via langdurige samenwerking met waterorganisaties in meer dan 15 landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika om hun capaciteit te versterken, hun prestaties te verbeteren en hen in staat te stellen een betere dienstverlening te bieden aan meer mensen.

Daarnaast wisselen wij kennis uit onderzoek en innovatie met vooraanstaande waterorganisaties op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie, waterkwaliteit & technologie, circulaire economie, bodemdaling, en data & sensoring. Zo pakken we samen dezelfde uitdagingen aan.
Innovaties van Waternet

𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐬 𝐰𝐢𝐧𝐭 𝐊𝐨𝐦𝐞𝐞𝐭 𝐀𝐰𝐚𝐫𝐝!

Categories InspirationPosted on

Golden Naturals, van de hoogwaardige voedingssupplementen, heeft de Komeet Award 2022 gewonnen. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door who-cares.nl, uitgever van het gelijknamige zelfzorg-vakblad en uitgereikt aan de snelstgroeiende merken in de branche. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking ontving directeur en mede-eigenaar Jan-Dirk Troost de award uit handen van Ruud van Munster, managing director van NDS.

Hoe win je een Komeet Award?

Allereerst door hoe je als organisatie ‘in het leven staat’. De medewerkers van Golden Naturals kenmerken zich door hun gezamenlijke visie dat gezondheid begint met een lach. “Geen dag gelachen, is geen dag geleefd” en “lachen is gezond” hoor je er vaak in wandelgangen. En dat het plezier dat de medewerkers met elkaar, met hun leveranciers en hun klanten onderling bindt, toont dat dit kan leiden tot uitzonderlijke groei. It starts with a smile! zoals ze dat zelf zeggen.

Vanzelfsprekend zijn daarnaast de bijzondere eigenschappen van het product een reden voor groei. Door constante innovatie, gedreven door kennis en ervaring, is Golden Naturals in staat hoogwaardige voedingssupplementen op de markt te brengen. Door de duidelijke communicatie die zij rondom hun producten voert en de constante kennisoverdracht naar consument en retail weten de klanten wat zij kopen en hoe en waarvoor het te gebruiken. Die kennisoverdracht is een wezenlijk aspect van het beleid van Golden Naturals, welke de uiteindelijke werking van hun producten ten goede komt en waardoor klanten, ook klant blijven. En trouwe klanten zijn de basis voor groei.

Werner Jentjens, oprichter eigenaar van Golden Naturals over de Bitsing methode:

“Iedereen is laaiend enthousiast”

Het ranken van de Komeet Award

De rankings om in aanmerking te komen voor de Award komen tot stand op basis van de meetgegevens van IRI Nederland. De vooraanstaande aanbieder van marktinformatie, marktinzichten en consultancy diensten op het gebied van FMCG en Retail. Voor deze awards richtten zij zich in het bijzonder op supermarkten en drogisterijen. 

Meer Awards voor Golden Naturals

De Komeet Award is een mooie aanwinst voor de prijzenkast van Golden Naturals: eerder viel het product Curcuma Longa al in de prijzen. Het product eindigde in de top 5 door consumenten hoogst gewaardeerde zelfzorg-producten van 2018 en won daarmee voor Golden Naturals een Supernova Award.

Deelname aan de Bitsing Masterclass

Categories Geen categoriePosted on

Reserveer hieronder je plek voor de Masterclass ‘De Wereld van Bitsing’ van vrijdag 24 februari 2023 voor 495,- (per deelnemer). Na je inschrijving krijg je direct via email een bevestiging. Geen email ontvangen? Check dan even je spambox. Tot de 24e februari!

Deelnemen aan de Bitsing Masterclass

Wat anderen over Bitsing te zeggen hebben

Categories Case studies, Featured, Meer featuresPosted on

“Het geheim van onherroepelijk succes.”

Speakers Academy

“Turnover grew by 168% after I implemented the Bitsing programme.”

Martijn Boermans, Global Sales Program Manager & Competitive attack at Hewlett Packard Enterprise Worldwide

“Results regularly and significantly exceeded objectives.”

Prof. Dr. J.A.M. Vennix – Professor emeritus of Research Methodology and System Dynamics, former Executive Director of the Erasmus Mundus European Master’s Program in System Dynamics (EMSD) 

“De methode en praktische uitgangspunten zijn beslist inspirerend voor het bereiken van diverse doelstellingen die en bedrijf zich stelt”.

Pieter Elbers, former CEO KLM Royasl Dutch Airlines / Air France

“Bitsing is de basis van ons denken en handelen.”

Maurits Croon, Director Strategy & Strategic Marketing at Mammoet

“Door Consequent vast te houden aan de Bitsing-strategie is de omzet bijna verdubbeld.”

Bas Ambachtsheer, CEO at Engie (Cofely energy Solutions)

“Ben er echt helemaal door gegrepen. Ik geloof hier heilig in. Alles wat ik de afgelopen jaren heb gezien en heb geleerd op het gebied van marketing komt helemaal samen in jouw verhaal. Ik meen het echt dat ik denk dat jij marketing een soort van hebt gehacked. Je hebt de rode draad in het verhaal perfect gezien en daarna verder geperfectioneerd! Mijn handen jeuken echt om dit tot leven te brengen.

Hugo van den Biggelaar, Member Growth Team at Nike Head office Portland USA

“Na het lezen van het Bitsing boek zul je nooit meer twijfels hebben of je je doelen haalt. Met dit boek ga je gegarandeerd je doelen bereiken.”

Rob de Groot, General Manager at Storck Europe West/Latin America (Merci, Knoppers, Dickmans)

“One of the most inspiring methodologies ever experienced”

Ian Wessling MSc, Market insight manager at Royal Friesland Campina

“Bitsing is het managementconcept van de komende decennia.”

Openbare bibliotheken NBD Biblion

“De Bitsing-methode bleek van voor naar achter te werken.“

Thiemo van Spellen, commercieel directeur Postbedrijf Sannd, Winnaar verkiezing Commercieel Directeur van het jaar

“Gelooft u mij, als het zich in de afgelopen periode niet had bewezen, zou ik het niet onder uw aandacht brengen. Door het verbinden van de wetenschap met de praktijk zie ik dit als een belangrijke factor voor de verdere ontwikkeling van bedrijven in onze maatschappij”.

Leo de Ruijsscher, Universitair docent at faculteit Bouwkunde TU Delft

“Bitsing blijft indrukwekkend in eenvoud en juistheid.”

Sven Kramer, General manager, Chief Strategy & Performance Management, Change leader at Shell International

“Het resultaat is dat we na een jaar Bitsing een trendbreuk hebben gerealiseerd en weer zijn gaan groeien in omzet, klantloyaliteit en in gemotiveerde medewerkers.”

Kristien Jansen, Chief Commercial Officer at Selecta
Winner Award Commercial Director of the Year

“Wat was het weer interessant, veel dank!

Lotte Ditzel, founder DTNG & Expert Matchmaker at TV programme Married at first side (MAFS)

“Het was zo’n geweldige sessie, dit is precies wat we nodig hebben! We hebben vol bewondering geluisterd en zijn daarna heel enthousiast ermee aan de slag gegaan. We hebben nu al zo’n beter inzicht, laat staan tot het straks in de BITSER-kalender staat. Bedankt!”

Jil Robber, Algemeen Manager bij de Special Social club

“Veel dank voor weer een inspirerende sessie over de wondere wereld van Bitsing! Ook van mijn collega’s heb ik alleen maar enthousiaste reacties gekregen: ‘wat een interessante sessie gister’, ‘heel inspirerend’, ‘echt goed verhaal’, ‘vond het echt een interessante presentatie!

Marly van Walsem, Trading Operator bij Picnic

“Heel erg bedankt. Ik heb er alles geprobeerd uit te halen. Jullie hebben mij heel waardevol geholpen met de methode. Daarom meteen in actie (executie) gekomen. Duurzame waterproductie mogelijk maken, mensen opleiden tot toekomstgerichte professionals, mijn visionaire expertise inzetten voor de creatieve antwoorden en innovatieve oplossingen die je zoekt.”

Onno Kramer, Sr. advisor at Waternet, visiting sr. lecture/prof. at QMUL, tutor at HU-ILC

“Ik denk dat de deelnemers aan onze sessies veel hebben opgestoken en met een andere bril naar hun Marketinginspanningen zullen gaan kijken. Zo ook onze vereniging. Per Saldo ben ook ik anders gaan denken en m.n. mbt. de besluitvorming rondom Marketing. Onze ‘gereedschapkist’ is weer wat voller.”

Ger Hazelhof, manager Woonboulevard Heerlen

“Hartelijk dan dan voor het interessante boek, dat ik mocht ontvangen na de FCN Awards. Zeer gewaardeerd!”

Raymond Cloosterman, oprichter Rituals

“Begin juli 2022, we hebben 78% van het jaardoel te pakken.”

Hans van den Beukel, Business consultant bij Geldersche Hout & Woningbouw

“Dit weekend hebben we het behalen van ons droomdoel in 2021 gevierd met veel Champagne, want bestemming: Reims. Het was een geweldige trip. Bedankt voor de inspiratie.”

Marloes Evers, The new generation at EE Labels & Nominette

“Ik vond het echt top, wat een heerlijk verhaal is het. Iedereen is erg enthousiast.”

Robert Buisman, CEO en founder at NOMOBO

“Van de week heb ik kennis gemaakt met BITSING en wat een inspirerend verhaal is dat! Praktisch, feitelijk, succesvol. Ik hou ervan. We gaan er eens fijn mee aan de slag met onze organisatie en ik persoonlijk ga er ook mijn voordeel mee doen.”

Cristel Hensen, Regiomanager bij Pronto Wonen Nederland

“Ik wil Bitsing ook in gaan zetten voor ons.”

Muhanad Alsalhi, co-owner at VersTradec

“Wij hebben erg genoten van de sessies en men is dan ook enthousiast om verder te gaan. Erg geïnspireerd door de Gouden ei visie.”

Jaap Groot, CEO Ignion Barcelona

“Wow! Het werkt.”

Peter Withagen, manager watermarkt Croonwolterendros

“Loved the material…so want my growth hacking team to think about Bitsing as well.”

Leonardo Caracas, CEO and founder of Cocase Brasil

“Frans, bedankt voor de inspiratie en dat je ons meegenomen hebt in de wereld van BITSING.”

Erik-Jan de Bruijn, senior adviseur werkgeversdiensten bij UWV

“Goeie methode Bitsing, wij gebruiken deze ook al een paar jaar😃.”

Luuk Haegens, Trainer en Coach bij Management Kompas Groep

“Zelf zet ik mijn onderneming op aan de hand van de BITSing methode van Frans de Groot. Zojuist de scorecard-analyse afgerond. Een leuke manier om je eigen onderneming te vergelijken met je directe concurrent om vervolgens je voordeel er mee te kunnen doen.”

Arjan Moerkerken – eigenaar Oamkb Middelburg

“Enige tijd geleden heb je een workshop gegeven voor de Vistage CEO-groep, die met veel enthousiasme is ontvangen.”

Chris Vannitsem, voorzitter Vistage CEO-groep

“We maken er nog steeds gebruik van. Geweldig hulpmiddel.”

Corné Buijs, partner bij P&O Huys, eigenaar Brightbull.nl

“Mijn belangrijkste feedback is dat je ons hebt verrijkt door je doordachte systeem, ons hebt gemotiveerd door je inspirerende persoonlijkheid en persoonlijke betrokkenheid. Dank daarvoor. We genieten er iedere keer weer van.”

Steef Post, directeur eigenaar ADXpert

“Iedereen is laaiend enthousiast”.

Werner Jentjens, oprichter eigenaar van Golden Naturals

“Dankjewel voor je ontdekking Frans de Groot. SalesCultuur maakt er graag gebruik van.”

Fius van Laar, owner at SalesCultuur Instituut voor Sales en Account management (ISAM)

Schitterend!”

Vincent Riga, Conseiller Communal Gemeenteraadslid Brussel

“Geweldige methode en onmisbaar in je bedrijfsvoering”.

Raoul Wintjes, Leiter Internationaler Straßengüterverkehr und Digitaliserung bei DSLV Bundesverband Spedition und Logistik

“Brilliant just makes complete sense”.

Ratna Singh Founder CAR.OL United Kingdom

“Erg interessant, heb er met veel plezier naar gekeken!”

Claudia de Bruijn, trainer bij Kenneth Smith

“Ik zie de werkzaamheid van Bitsing doordat de principes zich bevinden in verschillende en elkaar aanvullende spectrums van o.a. bedrijfseconomie, (gedrags)psychologie-/beïnvloeding, (massa)communicatie en procesmanagement/-beheersing.”

Martijn Kniest, Controller bij BDO Accountants

“Bitsing heeft ons heel erg geholpen erachter te komen waarin we het verschil maken…zo simpel, maar o zo waar.”

Kristien Jansen, Chief Commercial Officer at Selecta

“We zijn vorig jaar met de methode aan de slag gegaan en we hebben het beste jaar gedraaid ooit. Nu laten we het een beetje liggen en zien we een terugval. Toeval?”

Diederik van den Biggelaar, directeur/eigenaar Mandaat Interim management en herstructureringen

“Top gedaan. Ik ben helemaal geïnspireerd”.

Rob de Groot, general manager at Storck – Europe West/Latin America

“De mensen waren flabbergasted en vonden het een waanzinnig goed verhaal, zien wij terug in de evaluaties.”

Serge van Groningen, directeur-eigenaar Jaarcongres Credit Expo

“Je kunt geen betere briefing krijgen dan met de Bitsing-methode.”

Tino Dekkers – owner, Senior Cross Creative (Strategy) 0to9 Cross Creative Agency

“Vanuit de Abruzzen in Italië kan ik je zeggen dat ik je boek met veel plezier heb gelezen, daarbij uiteraard steeds afdwalend naar hoe wij de dingen bij Covey doen. Erg duidelijk, praktisch en inspirerend! Ik ga kijken hoe ik er mee aan de slag kan gaan. Dank en we komen elkaar vast weer tegen!

Maurice Schneider, Strategy Execution at Franklin Covey

“Er zijn een paar hele grote civiele werken geboekt waar de productie heel druk mee is.”

Charlotte van Hellenberg Hubar – de Vreede, verkoop manager bij Van Noordenne Staal

“Zoals heer Huysmans (Saint Gobain Weber Beamix) het beschrijft vertelden een aantal andere referenties het me ook. Beeld is consistent. Mijn Commercieel directeur en ik hebben het besproken en we gaan in Q1 met Bitsing aan de gang!”

Klaas Slim, Owner/CEO bij Jan Krediet Logistics – Winnaar FTN Award Beste logistieke bedrijf van Nederland

“Inspirerend en leerzaam. Verveelt geen moment.”

Ferdy Franssen, Controller bij Trifleet Leasing

“Verkopen doen we samen! Met de accountmanagers zijn we een traject gestart om de orderintake dit jaar met 20% te laten groeien. Om dit doel te behalen hebben we besloten gebruik te maken van de theorie van Frans de Groot. Zijn boek is op dit moment dé bestseller in de hoek van de managementboeken. We zijn nu 3 weken onderweg en zijn zo enthousiast dat we de filosofie van Bitsing willen delen met jullie. Een prachtige ervaring die je zowel in je werk als in je privéleven een nieuwe kijk zal geven om je doelen concreet te maken en te behalen.”

Dick de Jong, directeur/eigenaar CONECO

“Een 10!”

Richard Nagtegaal, CEO bij Borgh cs

“Geweldig, toepasbaar, pragmatisch. Gestaafd met voorbeelden.”

Arno Metzemakers, COO at JRC / Alphatron Marine

“Inhoudelijk direct toepasbaar en waardevol! Methode is toegankelijk en daarvoor echt te gebruiken.”

Robin Schult, directeur bij Dekavas

“Fantastisch! Duidelijk, visie, zeker aan te raden voor bedrijven.”

Francis Blok, directeur Zaanstad Schilderwerken

“Bitsing is heerlijk, vanwege de scherpe focus, heldere structuur en duidelijke ROI-voorspelling. Door consequent vast te houden aan de Bitsing-strategie is de omzet inmiddels verdubbeld.”

Ineke Dost, directeur Nederlands Instituut voor Strategisch en Operationeel Management

“Ik was al zeer geïnteresseerd in de methode en na de masterclass ben ik helemaal overtuigd. Boek is besteld, ga bitsing zeker toepassen op mijn bedrijfsvoering.”

Aart Eskes, initiatiefnemer/Ondernemend in Retail en Evenementen

“Ik ben onder de indruk van de inhoud en diepgang. Van anderen kreeg ik ook gelijksoortige reacties.“

Peter van Schaik, CEO Van Noordenne Staal

“Morgen staat het boek ‘Bitsing Garanties voor Groei’ als round-table boekbespreking PE-sessie op het programma van de SMEI.”

Ben Mastboom CSe, Mastboom Group

“Via een relatie zijn wij in contact gekomen met het boek en strategie BITSing. Eerste succes zijn meetbaar.”

Jean-Marc Langerak, directeur/eigenaar OrangeJobs Uitzendbureau

“Inspirerend, en zeker boven verwachtingen, voordoen absoluut. “Breaking down barriers for growth” is wat BiTSing revolutionair in beweging zet in de bedrijfswetenschap.”

Chris Raman, CEO bij Groeiatelier België


UWV met Bitsing aan het werk

Categories FeaturedPosted on

De geschiedenis van de Bitsing-methode kent drie grote mijlpalen.

1. Borgen van Continuïteit en Groei

De eerste mijlpaal gaat bijna dertig jaar terug. Toen in 1993 de fundamenten van de Bitsing-methode werden ontdekt. De methode bleek probleemloos de Continuïteit en Groei van bedrijven, instellingen en andere organisaties te kunnen borgen.

In de jaren die daarop volgden wisten steeds meer organisaties de weg naar Bitsing te vinden. In alle uithoeken van de wereld zijn er talrijke mee aan de slag gegaan, gedurende welke er een uitzonderlijk aantal bedrijven, organisaties en instellingen naar voren kwam, dat explosief groeiden, soms met het magische percentage van meer dan 300.

2. Groeien Zonder Schade

De 2e mijlpaal openbaarde zich in 2008, toen de financiële crisis uitbrak. Bitsing, en de over-presterende resultaten die de methode boekte werd onderwerp van wetenschappelijke studies in het European Master Program of System Dynamics (EMSD). Waarin vier toonaangevende Europese Universiteiten participeerden, waaronder de afdeling ‘Research Methodology’ van Radboud Universiteit.

De Bitsing-methode bleek een verborgen kracht te hebben. Door zijn uitzonderlijke effectiviteit en focus deed het organisaties groeien zonder verspilling en zonder dat het ten koste ging van mens, maatschappij en milieu. De term ‘Bitsing. Groeien zonder schade’ werd geboren. Het is niet bekend dat een andere methode deze krachtige 2-deling in zich heeft.

3. Groeien als Mens

De 3e mijlpaal heeft zich dit jaar aangemeld. Bitsing doet organisaties continueren en groeien, zonder schade. Het bleek voor velen de reddingsboei gedurende de lock downs, wist de werkgelegenheid positief te beïnvloeden, mensen aan een baan te helpen en zelfs de work-life balance van velen op orde te brengen. Bitsing speelde ook een maatschappelijke rol.

UWV pakt maatschappelijk uitdagingen aan met Bitsing

De maatschappelijke effecten die de Bitsing-methode heeft is niet aan het oog ontsnapt van het Uitkeringsinstituut voor Werknemersverzekeringen, kort gezegd het UWV.

Dat als eerste maatschappelijke instantie, Bitsing is gaan inzetten om: ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen, en om de diversiteit binnen organisaties een positief waardevolle impuls te geven’.

Het UWV

Werkzaam in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor degenen, die het niet weten zorgt het UWV voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Daarnaast biedt UWV arbeidsmarkt- en gegevensdiensten.

Mens en maatschappij
Het UWV onderkent als geen andere dat mensen op hun best zijn als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Omgekeerd functioneert de maatschappij op zijn best als zoveel mogelijk mensen er met werk aan deelnemen. Betekenisvol te zijn.
Het verschil maken door werken voor mensen te bevorderen en daarmee hun deelname aan de maatschappij. Bitsing gaat hier een mooi resultaat aan toevoegen om trots op te zijn. En als werken onmogelijk is, de mensen het gevoel geven dat de maatschappij er omgekeerd ook voor hun is, door onder meer te zorgen voor inkomen. UWV interesseert zich in de mens en behandelt ze met respect.

De mens centraal
Niet de instantie. UWV is een organisatie van mensen voor mensen. Samen werken medewerkers aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen, en waarop iedereen kan bouwen. Voor een samenleving waarin iedereen meedoet en waar iedereen ertoe doet. De menselijke maat.

UWV is trots op de resultaten die ze samen met publieke en private partners behalen. En daar gaan we met Bitsing een paar mooie sterren aan toevoegen.

Vier kerntaken

Tot slot de vier kerntaken van het UWV.

Werk: stimuleren mensen om aan het werk te blijven of nieuw werk te vinden. Door samen te werken met gemeenten en private partijen, en werkgevers te ondersteunen bij het vinden van personeel.

Indicatiestelling: volgens vaste heldere criteria beoordelen van ziekte en arbeidsongeschiktheid, als grondslag voor re-integratie en het benutten van participatiemogelijkheden.

Uitkeren: verzorgen van tijdige en correcte uitkeringen als werken niet of niet direct mogelijk is.

Gegevensbeheer: ervoor zorgen dat mensen slechts 1 keer gegevens over werk en uitkering aan de overheid hoeven te geven. Weg met al die rompslomp.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

UWV wil een positieve impact op mens, milieu en maatschappij hebben. Zoals, de Bitsing methode heeft bewezen dat ook te hebben. Alle medewerkers, klanten en partners van UWV maken zich hart om met elkaar een duurzame bijdrage te leveren.

UWV wil een organisatie zijn met een divers personeelsbestand waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Ook is de ambitie dat de bedrijfsvoering uiterlijk in 2030 klimaatneutraal is. Daarnaast focust UWV zich op de principes van de circulaire economie, met zo veel mogelijk waarde-behoud van grondstoffen, producten en materialen.

De strategie die UWV als totale organisatie volgt is ambitieus en vraagt een flinke inspanning van de interne organisatie en iedereen daarbuiten. Want, uiteindelijk doen we allemaal mee. Het vertrouwen is er dat de medewerkers hier een goede invulling aan zullen geven. En vanzelfsprekend gaan we ervoor zorgen dat Bitsing daar intern en extern een positieve bijdrage aan levert.
Met aantoonbaar resultaat!

We beginnen met een pilot in Brabant!

Dus zet je schrap Brabant…

We houden je op de hoogte!

Hoe het Auping lukte 1,2 miljoen aan staatsteun terug te geven

Categories ArticlesPosted on

Willen, gaat aan kopen vooraf!

Iemand moet je willen alvorens die je gaat kopen om bij je te kunnen blijven. Willen, kopen en blijven zijn de drie barrières waar iedere organisatie mee te maken heeft, en bijgevolg dient te overwinnen. Daar waar zo goed als alle organisatie rationele boodschappen op hun markten en doelgroepen afvuren is willen een emotie.

Zie hier het interview dat MKB Nederland met de ceo van Auping heeft gepubliceerd. Hoe Auping door emotionele boodschappen los te laten de voorkeur voor het merk heeft vergroot en mede daarmee een groei in omzet heeft gerealiseerd.

https://www.mkb.nl/forum/deze-ceo-betaalde-12-miljoen-euro-aan-staatssteun-terug

Bron: MKB Nederland, 16 juni 2021

Het Spreukjesboek

Categories FeaturedPosted on

Een greep uit reacties van talrijke mensen die met Bitsing bezig zijn, als gevolg van de boeken over Bitsing, de live events van grondlegger Frans de Groot, seminars, masterclasses, opleidingen, persoonlijke coaching én aanbevelingen.

Naar het Spreukjesboek