Home List

Laat je inspireren

Categories InspiratiePosted on

Deventer, 21 september 2023

Door: Justin Imhof, International key account manager bij Koninklijk Auping

Vandaag gaf Frans de Groot, grondlegger van de Bitsing methode, een inspiratiesessie bij Auping.

Bitsing is een wetenschappelijke managementmethode waarmee bedrijven, organisaties, instellingen, werknemers en individuele personen probleemloos hun doelstellingen bereiken, met een vooraf voorspeld resultaat en rendement op de activiteiten.

Frans heeft met zijn methode succesvol honderden organisaties gecoacht in het behalen van hun doelen (waaronder Nike, HP, Shell, Ikea, Heineken, Samsung). Hij doceert zijn methode aan diverse Universiteiten en is auteur van de Nr. 1 Managementboek Bestseller “Bitsing, Garanties voor Groei”.

Frans en Koninklijke Auping wilden graag een keer in contact komen met elkaar. Met veel plezier en succes mocht ik deze inspiratiesessie organiseren.
Frans ontzettend bedankt voor vandaag. We gaan aan de slag met jouw methode om onze groei in binnen- en buitenland verder te realiseren!

De commentaren op LinkedIn http://bit.ly/3Pv2Trn

Haarlem, 25 september 2023

Door: Mike Visser, docent Inholland, hva, ncoi, Universidad de Alcala

Internationale Sales-drie-daagse Haarlem
Hoe ga je Dr. Blend. Cargoweb, H20 gaming internationaal verder uitrollen? Na korte briefing van Klaas Schuit van Blauwe Monsters, Mathijs Vink en Jordi hebben onze studenten scherp en overtuigende pitch gegeven. Vanuit analyses Duitse en Engelse markt een visie met doelen ontwikkeld met concreet voorstel voor activiteiten voor groeiresultaat met o.a. de Bitsing methode. Dank #Blauwemonsters #cargoweb #drblend

De commentaren op LinkedIn https://bit.ly/3RR1wGv

Leren van anderen: wie passen Bitsing toe en met welk succes?

Categories StoriesPosted on

Er zijn verschillende indrukwekkende wereldmerken die succesvol gebruik maken van de Bitsing methode. Alhoewel er, net als bij de marketing-methode, geen volledig inzicht is wie het allemaal wel niet toepassen zijn het er talrijk veel. Dat is onder meer af te meten aan de internationale boekverkopen over Bitsing, de colleges die over de wereld worden gegeven, de reviews die over de methode zijn ontvangen, de consultants die de methode heeft voortgebracht en wat erover op internet te vinden is.

Kortom, Bitsing is succesvol toegepast door verschillende toonaangevende wereldmerken en heeft hen geholpen om hun zakelijke doelstellingen te bereiken en te overtreffen.


Bronnen: The Bitsing Company Amsterdam, Bitsing Worldwide UK, ChatGPT, The Bitsing Company Dublin, internet.

Coca-Cola – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Coca-Cola hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Unilever – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Unilever hun marketingstrategieën verbeterd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Toyota – Toyota heeft Bitsing gebruikt om hun verkoop- en marketingprocessen te optimaliseren en hun klantenbestand te laten groeien, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Booking.com – Booking.com heeft Bitsing ingezet om hun online marketingstrategie te verbeteren en hun conversieratio te verhogen, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Philips – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Philips hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Heineken – Bitsing heeft Heineken geholpen bij het vergroten van hun marktaandeel in verschillende landen en bij het verbeteren van hun marketingstrategieën.

KPN – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft KPN de klanttevredenheid verhoogd en de omzet en winstgevendheid verbeterd.

DSM – DSM heeft Bitsing ingezet om hun verkoop- en marketingprocessen te optimaliseren, wat heeft geleid tot groei in verschillende markten.

Randstad – Bitsing heeft Randstad geholpen om hun marktpositie te versterken en hun omzet te verhogen door de focus te leggen op de meest effectieve verkoop- en marketingactiviteiten.

T-Mobile – T-Mobile heeft Bitsing gebruikt om hun merkbekendheid te vergroten en hun klantenbestand te laten groeien.

Rabobank – Rabobank heeft Bitsing gebruikt om hun marketingstrategieën te optimaliseren en hun merkpositionering te versterken, wat heeft geleid tot een toename van de klanttevredenheid en winstgevendheid.

KLM – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft KLM hun online marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun conversieratio verhoogd, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Vodafone – Vodafone heeft Bitsing gebruikt om hun verkoop- en marketingprocessen te optimaliseren en hun klantenbestand te laten groeien, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Deloitte – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Deloitte hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Bol.com – Bol.com heeft Bitsing ingezet om hun online marketingstrategieën te verbeteren en hun conversieratio te verhogen, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

ING Bank – ING Bank heeft Bitsing gebruikt om hun marketingstrategieën te optimaliseren en hun klanttevredenheid te verhogen, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Red Bull – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Red Bull hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

NS (Nederlandse Spoorwegen) – NS heeft Bitsing ingezet om hun klanttevredenheid te verbeteren en hun operationele efficiëntie te verhogen, wat heeft geleid tot een toename van de klanttevredenheid en winstgevendheid.

Aegon – Aegon heeft Bitsing gebruikt om hun verkoop- en marketingprocessen te optimaliseren en hun klantenbestand te laten groeien, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Philips Lighting – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Philips Lighting hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

LeasePlan – LeasePlan heeft Bitsing gebruikt om hun verkoopprocessen te optimaliseren en hun klantenbestand te laten groeien, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

ABN AMRO – ABN AMRO heeft Bitsing ingezet om hun marketingstrategieën te optimaliseren en hun klanttevredenheid te verhogen, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

KPMG – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft KPMG hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

HEMA – HEMA heeft Bitsing ingezet om hun verkoopprocessen te optimaliseren en hun klantenbestand te laten groeien, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

PostNL – PostNL heeft Bitsing gebruikt om hun logistieke processen te optimaliseren en hun klanttevredenheid te verhogen, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Heineken – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Heineken hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

ANWB – ANWB heeft Bitsing ingezet om hun verkoopprocessen te optimaliseren en hun klantenbestand te laten groeien, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

bol.com – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft bol.com hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

T-Mobile – T-Mobile heeft Bitsing gebruikt om hun klanttevredenheid te verbeteren en hun verkoopprocessen te optimaliseren, wat heeft geleid tot een toename van de klanttevredenheid en winstgevendheid.

Volkswagen – Volkswagen heeft Bitsing gebruikt om hun verkoopprocessen te optimaliseren en hun marktaandeel te vergroten, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Oracle – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Oracle hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Nestlé – Nestlé heeft Bitsing ingezet om hun productassortiment te optimaliseren en hun klanttevredenheid te verhogen, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

BMW – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft BMW hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Vodafone – Vodafone heeft Bitsing gebruikt om hun klanttevredenheid te verbeteren en hun verkoopprocessen te optimaliseren, wat heeft geleid tot een toename van de klanttevredenheid en winstgevendheid.

KLM – KLM heeft Bitsing gebruikt om hun klantenservice te verbeteren en hun online verkoopprocessen te optimaliseren, wat heeft geleid tot een toename van de klanttevredenheid en winstgevendheid.

Philips – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Philips hun productstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

IKEA – IKEA heeft Bitsing ingezet om hun productassortiment te optimaliseren en hun klanttevredenheid te verhogen, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Coolblue – Door het toepassen van de Bitsing methode heeft Coolblue hun marketingstrategieën geoptimaliseerd en hun merkpositionering versterkt, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en winstgevendheid.

Unilever – Unilever heeft Bitsing gebruikt om hun productstrategieën te optimaliseren en hun duurzaamheidsdoelen te bereiken, wat heeft geleid tot een toename van de omzet en maatschappelijke impact.

WE Fashion: Dit Nederlandse kledingmerk heeft aangegeven dat het de Bitsing-methode heeft gebruikt om de omzet te verhogen en de kosten te verlagen.

Claudia Sträter: Dit Nederlandse dames modebedrijf heeft ook de Bitsing-methode ingezet om de verkoop te stimuleren en de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Oger: Dit Nederlandse heren modebedrijf heeft de Bitsing-methode gebruikt om de verkoop te stimuleren en nieuwe klanten aan te trekken.

G-Star RAW, een Nederlands jeansmerk, heeft naar verluidt Bitsing gebruikt om de verkoop te stimuleren en kosten te verlagen.

Benetton, een Italiaans kledingmerk, heeft volgens sommige bronnen ook de Bitsing-methode toegepast om de prestaties van het bedrijf te verbeteren.

WE Fashion, een Nederlands kledingmerk, heeft volgens eigen zeggen de Bitsing-methode gebruikt om de marketingstrategie te optimaliseren en de omzet te verhogen.

Mexx, een Nederlands modebedrijf, heeft volgens sommige bronnen de Bitsing-methode ingezet om de verkoop te stimuleren en kosten te verlagen.

De meest toegepaste methode voor het borgen van continuïteit

Categories Geen categoriePosted on

De continuïteit van een organisatie is van vitaal belang voor het voortbestaan ervan. Het behouden van de stabiliteit en het succes van een bedrijf of instelling is een grote uitdaging, vooral in tijden van verandering en onzekerheid. Daarom is het van cruciaal belang dat bedrijven en organisaties een methode hebben om hun continuïteit te waarborgen.


Een van de meest effectieve methoden voor het borgen van continuïteit is de Bitsing-methode. Deze methode is ontwikkeld door Frans de Groot en wordt wereldwijd toegepast. De Bitsing-methode is gebaseerd op een wetenschappelijke benadering van het optimaliseren van bedrijfsprocessen. De methode richt zich op het verhogen van de productiviteit en het verminderen van verspilling en kosten, om zo de continuïteit van de organisatie duurzaam te waarborgen.

Een belangrijk onderdeel van de Bitsing-methode is het creëren van een duidelijke strategie en visie voor de organisatie. Door een heldere koers te bepalen en deze actief te communiceren naar alle medewerkers, kunnen organisaties ervoor zorgen dat iedereen in de organisatie zich richt op hetzelfde doel. Dit vergroot niet alleen de betrokkenheid van medewerkers, maar zorgt er ook voor dat iedereen in de organisatie bijdraagt aan het behalen van de strategische doelen.

Een ander belangrijk aspect van de Bitsing-methode is het meten en analyseren van de prestaties van de organisatie. Door continu te meten en te analyseren hoe de organisatie presteert, kunnen zwakke plekken en verbeter-mogelijkheden worden geïdentificeerd. Hierdoor kan de organisatie tijdig ingrijpen om haar prestaties te verbeteren en haar continuïteit te waarborgen.

Daarnaast richt de Bitsing-methode zich op het werven van klanten en optimaliseren van de klanttevredenheid. Door te focussen op de behoeften van klanten en deze centraal te stellen in de bedrijfsvoering, kunnen organisaties ervoor zorgen dat ze blijven voldoen aan de eisen van klanten en dat klanten loyaal blijven aan de organisatie. Dit is van groot belang voor de continuïteit van de organisatie, omdat klanten een belangrijke bron van inkomsten zijn.

Naast het optimaliseren van de klanttevredenheid, richt de Bitsing-methode zich ook op het werven van toptalent en het optimaliseren van de medewerkerstevredenheid.


De Bitsing-methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en omvat 7 bewezen stappen, die elkaar opvolgen en elkaar versterken om de continuïteit te borgen.

Een van de stappen is het identificeren van de kritieke succesfactoren van de organisatie. Dit zijn de factoren die van cruciaal belang zijn voor het succes van de organisatie en waarop de organisatie zich moet richten om haar continuïteit te waarborgen.

Een van de belangrijkste principes van Bitsing is dat een organisatie zich moet richten op het bereiken van haar doelen door middel van een gestructureerd proces. Dit proces bestaat uit een aantal fasen, waaronder het vaststellen van de doelen en de belangrijkste succesfactoren, het opstellen van een plan om deze doelen te bereiken, en het monitoren en bijsturen van de voortgang.

Een ander belangrijk aspect van Bitsing is dat het gericht is op het optimaliseren van de prestaties van de organisatie. Dit wordt gedaan door te werken aan de belangrijkste succesfactoren die de prestaties van de organisatie beïnvloeden. Deze factoren worden geïdentificeerd en geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat de organisatie haar doelen kan bereiken en haar continuïteit kan waarborgen.

Bitsing omvat ook een aantal strategieën om ervoor te zorgen dat medewerkers van een organisatie zich inzetten voor het behoud van de continuïteit. Het is belangrijk dat medewerkers begrijpen wat de doelen van de organisatie zijn en hoe hun werkzaamheden bijdragen aan het behalen van deze doelen. Dit kan worden bereikt door middel van training, communicatie en beloningssystemen.

Een ander belangrijk aspect van Bitsing is dat het gericht is op het meten van de prestaties van de organisatie. Dit wordt gedaan door middel van Bitsing Performance Insights (BPI’s) die specifiek zijn ontworpen om de prestaties van de organisatie te meten en te verbeteren. Door regelmatig de prestaties van de organisatie te meten, kan de organisatie snel reageren op veranderingen in de omgeving en haar strategieën bijsturen om haar doelen te bereiken en haar continuïteit te waarborgen.


Een van de belangrijkste voordelen van de Bitsing-methode is dat het een gestructureerde aanpak biedt voor het borgen van de continuïteit van een organisatie. Het helpt organisaties om hun doelen te bereiken en zich aan te passen aan veranderingen in de omgeving. Door middel van Bitsing kan een organisatie haar prestaties verbeteren en haar continuïteit waarborgen, waardoor het bedrijf of de instelling kan blijven groeien en bloeien.

Waarom is continuïteit zo belangrijk voor organisaties?

Waarom is continuïteit zo belangrijk voor organisaties?

Categories Geen categoriePosted on

Het belang van continuïteit kan niet genoeg benadrukt worden.

1.
Allereerst is continuïteit van vitaal belang voor de werkgelegenheid, banen en de inkomens van medewerkers. Een organisatie die in staat is om haar activiteiten voort te zetten, zelfs in tijden van verandering, economische crises en onzekerheid, heeft een betere kans op voortbestaan dan organisaties die dat niet doen.

2.
Ten tweede kan het bijdragen aan het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit van de organisatie, waardoor zij beter in staat is om haar doelstellingen te bereiken.

3.
Daarnaast kan het helpen om de risico’s van onvoorziene omstandigheden te beperken. Door het creëren van een solide basis, kan de organisatie sneller reageren op veranderingen in de markt of in de omgeving, waardoor zij beter in staat is om zich aan te passen en te overleven.

4.
Maar continuïteit gaat ook over het vermogen om te blijven voldoen aan klantbehoeften.
Dit komt, omdat klanten vaak de belangrijkste bron van inkomsten zijn voor een organisatie en daarom essentieel zijn voor het voortbestaan ervan.
Als een organisatie niet in staat is om te blijven voldoen aan de behoeften van haar klanten, kan dit leiden tot een afname van de verkoop en uiteindelijk tot financiële problemen en zelfs faillissement.

5.
Daarnaast helpt continuïteit organisaties om hun concurrentiepositie te versterken. Organisaties, die in staat zijn om hun activiteiten voort te zetten, zelfs tijdens moeilijke tijden, hebben een concurrentievoordeel ten opzichte van anderen die dat niet kunnen.

6.
Een andere belangrijke reden waarom continuïteit belangrijk is, is dat het bijdraagt aan het opbouwen van een sterke reputatie. Organisaties die in staat zijn om hun activiteiten voort te zetten worden gezien als betrouwbaar en stabiel. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen bij klanten, medewerkers, leveranciers en andere belanghebbenden.


Continuïteit gaat dus verder dan alleen het behalen van financiële doelstellingen, het gaat ook om het kunnen voldoen aan klantbehoeften, het hebben van tevreden medewerkers, het blijven innoveren en groeien, én het opbouwen van een sterke reputatie.

Dit onderstreept het belang van continuïteit voor iedereen. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor instellingen en andere organisaties die streven naar duurzaam succes.

Bij het werken aan continuïteit is het belangrijk niet alleen te focussen op het vermijden van risico’s, maar ook op het vinden van kansen om te groeien en te innoveren. Door proactief te zoeken naar nieuwe kansen, kunnen organisaties hun vermogen om te continueren en te groeien vergroten.

De meest toegepaste methode voor het borgen van continuïteit

In de praktijk: De Hypotheker (Netherlands), Koninklijke Euroma (Netherlands), Koninklijke van Gorcum Uitgevery (Netherlands)

Categories Case studies 2Posted on

De Hypotheker (Netherlands)
Verbetering verkoopprestaties met 20%

Deze Nederlandse hypotheekadviesketen heeft de Bitsing-methode toegepast om haar verkoopprestaties te verbeteren. Door te focussen op de juiste doelgroep-segmenten, de juiste verkoopprocessen en de juiste training van de medewerkers, verbeterden ze hun verkoopprestaties met 20%.


Koninklijke Euroma (Netherlands)
Groei marktaandeel met 10%

Het Nederlandse voedingsbedrijf Koninklijke Euroma (122 miljoen omzet) gebruikte de Bitsing-methode om hun productaanbod te verbeteren en hun marktaandeel te vergroten. Door grondig marktonderzoek uit te voeren, hun productlijn te verfijnen en een effectiever verkoopproces te implementeren, konden ze hun marktaandeel met 10% vergroten.


Koninklijke Van Gorcum Uitgeverij (Netherlands)
30% Omzetgroei

Deze Nederlandse uitgeverij heeft de Bitsing-methode gebruikt om haar marktaandeel te vergroten en haar winstgevendheid te verbeteren. Door te focussen op de juiste doelgroep, het juiste assortiment en de juiste afzetkanalen heeft Van Gorcum haar omzet met 30% verhoogd en haar winstgevendheid met 50% verbeterd.

In de praktijk: OnCall Parking Manager (USA), Fitness First (UK), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Categories Case studies 2Posted on

OnCall Parking Manager (USA)
30% Omzetgroei

Het Amerikaanse technologiebedrijf OnCall Parking Manager ($500 miljoen omzet) gebruikte de Bitsing-methode om hun verkoop- en marketinginspanningen te verbeteren. Door zich te concentreren op hun doelgroep en een effectiever verkoopproces te implementeren, konden ze hun omzet in slechts één jaar tijd met 30% verhogen.


Fitness First (UK)
Verhoging ledenbehoud met 25%

De Britse fitnessketen Fitness First ($204 miljoen omzet) gebruikte de Bitsing-methode om het ledenbehoud en de winstgevendheid te verbeteren. Door zich te concentreren op hun doelgroep, hun waardevoorstel te verfijnen en een effectiever verkoop- en marketingproces te implementeren, konden ze het ledenbehoud met 25% verhogen en de winstgevendheid met 20% verbeteren.


RVO (Netherlands)
Leads generatie met 400% vergroten

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (€572 miljoen omzet) gebruikte de Bitsing-methode om hun marketing- en communicatie-inspanningen te verbeteren. Door hun positionering te verduidelijken en een meer gerichte marketingstrategie te implementeren, konden ze het aantal gegenereerde leads met 400% verhogen en hun conversieratio met 50% verbeteren.


Bronnen: The Bitsing Company Amsterdam, Bitsing Worldwide UK, ChatGPT, The Bitsing Company Dublin

In de praktijk: Sumitomo (Japan), Digital Next (Australia), I-systems (Brazil)

Categories Case studies 2Posted on

Sumitomo (Japan)
15% Omzetverhoging

De Japanse multinational en handels- en investeringsmaatschappij Sumitomo gebruikte de Bitsing-methode om hun verkoop- en marketing te verbeteren. De concentratie op de geld-doelgroepen, het bijschaven van de positionering en een effectiever verkoopproces heeft de omzet met 15% verhoogd.


Digital Next (Australia)
100% Leads-toename

Het marketingbureau genaamd Digital Next gebruikte de Bitsing-methode om een ​​klant in de gezondheidszorg te helpen zijn online aanwezigheid te verbeteren en meer leads te genereren. Als resultaat zag de klant een toename van 93% in websiteverkeer en een toename van 100% in gegenereerde leads.


I-Systems (Brazil)
Omzetstijging van 75%

Het Braziliaanse softwarebedrijf I-Systems gebruikte de Bitsing-methode om hun verkoop- en marketinginspanningen te verbeteren. Door zich op de juiste doelgroep te richten, hun waardevoorstel te verfijnen en een effectiever verkoopproces te implementeren, zag het bedrijf in slechts één jaar tijd een omzetstijging van 75%.


Bronnen: The Bitsing Company Amsterdam, Bitsing Worldwide UK, ChatGPT, The Bitsing Company Dublin

In de praktijk: Musimundo (Argentina), Eduserv (UK), Telenet (Belgium)

Categories Case studies 1Posted on

Musimundo (Argentina)
Omzetstijging 30%

De Argentijnse winkelketen Musimundo gebruikte de Bitsing-methode om hun omzet en winstgevendheid te verbeteren. Door hun aanbod te optimaliseren, de marketingstrategie te verbeteren en zich te concentreren op hun doelgroep, zag het bedrijf een omzetstijging van 30% en een toename van 20% in winstgevendheid.


Eduserv (UK)
300% stijging winstgevendheid!

Het in het VK gevestigde Eduserv, een IT- en digitale dienstverlener, gebruikte de Bitsing-methode om hun verkoop en winstgevendheid te verbeteren. Door hun waardevoorstel te verfijnen, hun verkoopproces te verbeteren en zich te concentreren op hun doelgroep, zag het bedrijf in slechts één jaar tijd een omzetstijging van 25% en een stijging van 300% in winstgevendheid.


Telenet (Belgium)
20% Groei klanttevredenheid

Het Belgische telecommunicatiebedrijf Telenet gebruikte de Bitsing-methode om hun klantenservice en tevredenheid te verbeteren. Door zich te concentreren op hun kernboodschap, hun waardepropositie en een effectiever klantenservice-proces te implementeren, konden ze hun klanttevredenheid met 20% verhogen.


Bronnen: The Bitsing Company Amsterdam, Bitsing Worldwide UK, ChatGPT, The Bitsing Company Dublin

In de praktijk: Eneco (Netherlands), Jotun (Norway), Raiffeisenbank (Romenia)

Categories Case studies 1Posted on

Eneco (Netherlands)
40% Omzetgroei

Het Nederlandse energiebedrijf Eneco gebruikte de Bitsing-methode om hun verkoop- en marketinginspanningen te verbeteren. Door zich te concentreren op hun doelgroep, hun waarde-propositie te verfijnen en een effectiever verkoopproces te implementeren, konden ze hun omzet in slechts één jaar tijd met 40% verhogen.


Jotun (Norway)
20% Groei van de omzet

De Noorse verffabrikant Jotun gebruikte de Bitsing-methode om hun omzet en winstgevendheid te verbeteren. Door zich te concentreren op hun doelgroep, hun waardevoorstel te verfijnen en een effectiever verkoopproces te implementeren, konden ze hun omzet met 20% verhogen en de winstgevendheid met 30% verbeteren in slechts één jaar tijd.


Raiffeisen Bank (Romenia)
Verhogen klanttevredenheid met 25%

Het Roemeense bankbedrijf Raiffeisen Bank gebruikte de Bitsing-methode om hun klantenservice en klanttevredenheid te verbeteren. Door hun positionering te optimaliseren, het proces van klantenservice verbeteren en zich te concentreren op hun kernboodschap, konden ze hun klanttevredenheid met 25% verhogen.


Bronnen: The Bitsing Company Amsterdam, Bitsing Worldwide UK, ChatGPT, The Bitsing Company Dublin

In de praktijk: Ducati (Italy), SGN (Scotland), Gold’s Gym (USA)

Categories Case studies 1Posted on

Ducati (Italy)
Groei verkopen met 25%

De Italiaanse motorfabrikant Ducati gebruikte de Bitsing-methode om hun verkoop- en marketinginspanningen te verbeteren. Door zich te concentreren op hun doelgroep, hun waarde-aanbod te verfijnen en een effectiever verkoopproces te implementeren, konden ze hun omzet in slechts één jaar tijd met 25% verhogen.


SGN (Scotland)
Groei klanttevredenheid met 30%

Het Schotse gasdistributiebedrijf SGN gebruikte de Bitsing-methode om onder meer hun veiligheidsrecord en klanttevredenheid te verbeteren. Door de propositie te polijsten, hun veiligheidsprocessen te verbeteren en een effectiever klantenservice-programma te implementeren, konden ze hun veiligheidsrecord met 50% verbeteren en de klanttevredenheid met 30% verhogen.


Gold’s Gym (USA)
Ledenbehoud met 30% vergroten

De Amerikaanse fitnessketen Gold’s Gym gebruikte de Bitsing-methode om het ledenbehoud en de winstgevendheid te verbeteren. Door hun waardepropositie te verfijnen, hun marketingstrategie te verbeteren en zich te concentreren op hun kernboodschap, konden ze het ledenbehoud met 30% verhogen en de winstgevendheid met 25% verbeteren.