Grondlegger

Frans de Groot is de grondlegger van de Bitsing-methode. Hij heeft twintig jaar besteed aan de ontwikkeling van zijn methode welke hij doceert op internationale universiteiten en hoge scholen. Frans wordt veelvuldig gevraagd als spreker en is eigenaar van The Bitsing Company in Amsterdam waarmee hij organisaties helpt bij de implementatie van de Bitsing-methode. Zoals Ziggo, Shell, Stage entertainment van Joop van den Ende, Hewlett Packard, Schiphol Groep om er enkele te noemen. Maar niet alleen corporate bedrijven hebben baat bij zijn Bitsing-methode. Frans begeleidt vooral ook de midden en kleine bedrijven, alsmede ook start-ups.

Zo hebben Frans, zijn bedrijf The Bitsing Company én Bitsing al vele honderden organisaties geholpen met een adembenemende omzet en rendementsgroei. Maar ook met het vergroten van de prestaties van medewerkers, het werven van toptalent, het veranderen van gedrag bij stakeholder tot en met individuele personen bij het creëren van de ideale ‘work-life balance’.

Er zijn doelen met de methode bereikt die voor onmogelijk werden geacht.

Zo verkocht een woningcorporatie 3x zoveel woningen, in een markt die op slot zit. Een postbedrijf boekte 17% omzetgroei in een markt die met 19% gevaarlijk daalt. Een speelgoedketen groeide 30%, waar collega-ketens 18% van de business zagen verdampen. Een van de grootste luchthavens van Europa realiseerde met Bitsing de hoogste omzet ooit in zijn indrukwekkende historie. Een vliegtuigonderhoudsbedrijf won de fd Gazellen award, voor snelst groeiende bedrijf (500%) gedurende drie opeenvolgende jaren, in de jaren dat de crisis doorbrak, door de werving van het beste personeel via de Bitsing-methode. De Bitsing-methode heeft zelfs in 2010 het Fyra-debacle voorspelt. En enkele jaren geleden de rampen rondom V&D, Blokker, noem ze maar op.

Frans heeft talrijke organisaties vanbinnen en van buiten gezien. Alles facetten. Organisaties die opereren in de meest uiteenlopende branches en onder de moeilijkste en meest uitdagende omstandigheden. Zoals hij zelf zegt: “van een bedrijf dat met robots de mest tussen de poten van koeien en varkens verwijdert tot en met het tegengaan van kindermisbruik in de wereld. En alles wat daar tussenin zit”.

Die kennis en ervaring doen hem van verre afstand al zien wat er gaande is met een organisatie en hoe het dient te handelen. Als hij dan vervolgens zijn Bitsing-methode erop loslaat is het behalen van ambitieuze doelen nog slechts kinderspel.

Frans is auteur van de nummer 1 managementboek besteller ‘ Bitsing. Garanties voor Groei’. In februari 2017 ligt zijn nieuwe internationale uitgave over de Bitsing-methode in 172 landen: ‘The Seven Laws of Guaranteed Growth’.

Schroom niet om hier met Frans ‘te linken’ en zijn belevenissen te volgen op Twitter.