Van de grondlegger

Categories FeaturedPosted on

Bijna dertig jaar geleden ontdekte ik de fundamenten van de Bitsing methode. Toen nog niet bewust hoe revolutionair dat was. Maar wel, hoe ongelofelijk goed de methode in staat was de continuïteit en groei van bedrijven, instellingen en andere organisaties te borgen.

Groot en klein haalden er probleemloos hun doelstellingen mee, groeiden met gemak tientallen procenten (ook de afgelopen twee jaar) en sommige zo explosief dat ze het magische percentage van 300 meermalen overschreden.

Het werd nog magischer toen deze resultaten de aandacht trokken van vier toonaangevende Europese Universiteiten, waaronder onze eigen Radboud Universiteit. Zij wilden, net als ik ook wel eens weten waar dat succes van de Bitsing methode vandaan kwam.

Hoe trots ben je als je eigen methode onderwerp wordt van wetenschappelijke projecten binnen het ‘European Masters Program’, welk opleidingsprogramma als speerpunt heeft om, zoals zij dat zeggen ‘internationale studenten te voorzien in de mogelijkheid om echte wereldproblemen op te lossen en te leren hoe je strategische verandering initieert in complexe organisaties’. Mijn methode…fascinerend.

Nu, ben ik zelf helemaal geen wetenschapper, feitelijk heel praktisch. Maar de nieuwe kennis en inzichten, die ontstonden maakten Bitsing nog beter, nog krachtiger, nog succesvoller. Het bleek toepasbaar voor allerhande andere uitdagingen: het werven van personeel, medewerkers motiveren topprestaties te leveren en – het moet nu niet gekker worden – op de datingmarkt bleek Bitsing mensen aan een duurzame relatie te helpen.

Over duurzaamheid gesproken. Organisaties bleken met Bitsing probleemloos te groeien zonder dat dit ten koste gaat van mens, milieu en maatschappij. ‘Met Bitsing is het groeien zonder schade’ werd gezegd. Daarmee werd de Bitsing methode een duurzame continuïteits- en groeimethode.

Bijna dertig jaar geleden werden de fundamenten van Bitsing ontdekt. En nu? Vandaag, ben ik aan de slag met een prachtig team van het UWV. Met het team Werkgeversservicepunt Brabant-West zetten we een pilot op. Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een echte baan te helpen. Hoe…gaaf…is…dat!

Bitsing, van groei en continuïteits-methode, naar een duurzame methode, naar een maatschappelijke welzijnsmethode. Die ertoe bijdraagt dat mensen ertoe doen.

Ben je dan bevoorrecht als je dit meemaakt? Ja, dat ben je. Maar dan ben je je ook bewust dat dit allemaal niet mogelijk was geweest zonder al diegene, waarmee ik heb samengewerkt en nog steeds doe. Daarom hier op deze plek dank jullie wel allemaal.

Frans de Groot

#ZonderjulliegeenBitsing